Despre noiActivitatiParteneriateGalerieVizibilitateContactForum

 

PRODUSELE FINALE: 5 FILME DOCUMENTARE

ANTITEZE NECESARE

Construit pe ideea antitezelor din istorie, filmul prezinta opiniile unor adolescenți care sunt interesați de adevărul istoric, de revanșa morală a spiritului în fața violenței și a absurdului din istorie. Prezentarea Memorialului de la Sighet și evocarea Epocii de aur pune mai clar în evidență contrastele unei lumi contemporane ce își caută ezitant încă drumul spre o dorită normalitate.

_________________________________________________

INVITAŢIE  LA CASTEL

În poveşti sau în visele noastre, castelele se ivesc dintr-un imaginar aproape pierdut, oricum încărcat de sugestiile regalităţii, ale onoarei medievale şi ale aurei mitice a lumii. Pentru români, Castelul Peleş a consacrat triumful ideii de stabilitate, de început bun în istoria de nisip mişcător a Ţărilor Române. Familia regală Hohenzolern – Sigmaringen a dat coeziune şi coerenţă unei Românii tulburi care prin efortul edificator al regilor ei şi-a găsit o parte a identităţii, pe care, întreagă, o mai caută încă prin ceaţa vremii. O vizită la Castel, ca  şi o vizită la Memorialul Sighet, sunt, pentru cel ce vrea să înţeleagă istoria acestei ţări, vizite necesare.

____________________________________________________

ÎNTRE CICLADE ŞI AVANGARDĂ

Sculptorul Ion Irimescu, al cărui muzeu se află în Fălticeni, propune vizitatorului o experienţă a sintezelor culturale în spaţiul rarefiat al artei abstracte şi al clasicismului formelor stilizate. Ideea e mai limpede sugerată în liniile pure ale marmurei şi în strălucirea mată a metalului. Lichefiate parcă în mâna maestrului, acestea îşi redobândesc la finalul aventurii creaţiei efigia în conturul de diamant al ideilor sălăşluind la jumătatea drumului dintre vis şi viaţă. Dincolo de timp sau de mode, spiritul uman reîntâlneşte, pe cărările lumii din evi străini sau din prezent, aceleaşi neînfrânte obsesii. Acest lucru am dorit să iluminăm, o dată în plus, în documentarul nostru de ucenici în jurnalismul cultural.

 ____________________________________________________

IMPLICĂ-TE!  FII ACTIV!  POȚI SCHIMBA LUMEA !

TEATRU FORUM şi IMAGINARUL TINEREŢII

Definit ca o formă interactivă de teatru social, civic sau comunitar, TEATRU FORUM propune intervenția publicului în piesa ce poate fi oprită și rejucată după noi reguli și intenții, după un scurt și necesar moment de negociere a rolurilor. Regula este să se identifice în piesă o persoanană care poate interveni astfel încât situația  de agresiune să nu mai aibă loc. Nu pot fi schimbate cele două personaje: opresorul și victima. Acest tip de teatru prezintă o situație de urgență din viața socială și solicită o intervenție spontană și angajată a unui cetățean, de obicei pasiv, în povestea tristă a unui oprimat. TEATRU FORUM este astfel o formă de educație pentru intervenție, pentru exprimarea liberă a opiniilor alternative, a spiritului altruist și a generozității umane. Vă invitam prin urmare în FORUM.

_________________________________________________________

PREZENTARE PPT A PROIECTULUI

SITE-UL PROIECTULUI: www.clepsidra_roman.ro

Auxiliar de documentare în forma unui site: EPOCI CULTURALE: ANTICHITATE. EVUL MEDIU. RENAŞTEREA

LECŢIE VIRTUALĂ - I.L.CARAGIALE

PREGĂTIREA ACTIVITĂŢILOR

Pliant proiect. Afis proiect 1. Afiş proiect 2. Afiş Clonul de catifea 1

Afiş Clovnul de catifea 2. Afiş Teatru Forum (Carnavalul Tinereţii)

Întâlniri de proiect ale tinerilor

Vizită pregătitoare. Mussomeli, Italia, 26-28 septembrie 2010.

Diplome de concurs Journaliste sans frontieres


Copyright 2010 - CLEPSIDRA Roman - Design by Iulian Ostafe