Despre noiActivitatiParteneriateGalerieVizibilitateContactForum
 
          LANSARE DE PROIECT – 5 SEPTEMBRIE 2010
 

COMUNICAT DE PRESĂ

Societatea Culturală Clepsidra din  Roman, judeţul Neamţ anunţă lansarea proiectului
– JOURNALISTE SANS FRONTIERES –

      Proiectul are o durată de 10 luni şi 15 zile, desfăşurându-se între 1. 09 2010 – 15.06.2011. Proiectul este finaţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP România, în cadrul Programului Tineret în acţiune. Acţiunea 1.1. Schimb de tineri.

      Proiectul nostru îşi propune o tematică interesantă şi o strategie inovativă în educaţia pentru participarea civică activă. Principalele sale obiective sunt:

(Citeşte mai mult)

          VIZITĂ DE PREGĂTIRE - MUSSOMELI, ITALIA  (26 – 28 SEPTEMBRIE 2010)


VIZITĂ DE PREGĂTIRE - MUSSOMELI, ITALIA  (26 – 28 SEPTEMBRIE 2010)

      Petru Gorbănescu, unul dintre tinerii participanţi la viitorul schimb de tineri prevăzut prin acest  proiect, a participat, alături de coordonatorul proeictului, Elena Drăghiceanu, la întâlnirea de lucru a repezentanţilor promotorilor acestui proiect, conform planului de activitate din candidatura. Vizita de pregătire în avans a avut loc între 26-28 septembrie 2010 în Mussomeli, Italia. Aici, reprezentanţii celor trei promotori, SOCIETATEA CULTURALĂ CLAPSIDRA - Roman (România), CULTURAL ASSOCIATION STRAUSS - Mussomeli (Italia) şi STOWARZYSZENIE POLSKA LOCALNA -  Zawiercie - Kielkowicw (Polonia) au perfectat planul de activităţi, au ales metodele de educaţie non-formală cele mai pertinente şi au stabilit un plan de relaţionare pe termen lung pentru derularea unui parteneriat viabil care s-ar concretiza prin derularea în comun a unei serii de proeicte menite să realizeze educaţia civică a tinerilor din comunităţile locale pe care fiecare le reprezintă.

Vezi galerie foto

           ACTIVITATE DE PREGĂTIRE (OCTOMBRIE 2010 – MARTIE 2010)


ACTIVITATE DE PREGĂTIRE (OCTOMBRIE 2010 – MARTIE 2010)

      Proiectul JOURNALISTE SANS FRONTIERES se află în plină activitate de pregătire a schimbului de tineri ce va avea loc în perioada 7-28 aprilie 2011. Proiectul, finanţat de către Comisia Europeană prin ANPCDEFP România prin Programul Tineret în acţiune, presupune o serie de acţiuni menite să stimuleze interesul tinerilor din municipiul Roman, din Mussomeli (Italia) şi din  Zawiercie - Kielkowicw (Polonia) pentru viaţa civică.

      Pentru atingerea acestui obiectiv important se va desfăşura o campanie mass-media despre valorile democraţiei, despre tradiţia democratică din România, Polonia şi Italia şi despre încălcarea acesteia în perioada comunistă în România şi Polonia.

(Citeşte mai mult

Plan de implementare. Planificarea īntālnirilor de proiect ale participanţilor romāni

Īntălniri de proiect. Activităţi īn Romānia. Activităţi īn Italia. Vizibilitate.

           SCHIMB DE TINERI


SCHIMB DE TINERI

      In perioada 7 – 28 aprilie 2011 s-a desfăşurat  schimbul de tineri în cadrul proiectului nostru. Am avut o agendă frumoasă pe care  am detaliat-o aici pentru voi pe măsură ce am parcurs  pas cu pas aventura de a deveni cetăţeni activi.  Acum totul s-a īncheiat, dar totul continuă.  Vă mai spunem doar că am avut Teatru Forum, Teatru Labirint, un Carnaval al Tinereţii şi ....... dar vă invităm să  vedeţi ce am realizat.

Activitate Sinaia. Concurs. Premiere

Activitate īn Romānia. Activitate īn Italia (Campobelo di Licata).

            CARNAVALUL TINEREŢII


TEATRU FORUM. PHOTOVOICE

      IN THEATRO MUNDI. Această formulă este atât de cunoscută, încât nu o voi mai traduce. Adaug numai ideea că lumea e o mare scenă pe care te invităm să urci, să opreşti timpul, sa îl derulezi înainte şi înapoi şi apoi să reconstruieşti lumea astfel  încât ea să fie cu adevărat CEA MAI BUNĂ DINTRE LUMILE POSIBILE. Te invităm la teatru, prin urmare.

      Ca spectator mai întăî şi apoi ca actor. Trebuie doar să ai curaj, să spui ce ceea crezi şi să alegi binele în orice împrejurare. Adevărul şi binele sunt cele mai simple lucruri ale lumii.
TRANSFORMĂ. IMPLICĂ-TE. OFERĂ O SOLUŢIE.

      Mai întâi au fost nişte zile de vacanţă. Apoi ideea de proiect. Şi în cele din urmă această piesă care nu e decât un colţ de lume reală. Cu bune şi rele. Important e că fiecare dintre noi poate da o soluţie, poate interveni spunând STOP şi explicând ce ar vrea să schimbe în colţul acesta de lume. Şi chiar are posibilitatea de a recrea lumea asemeni unui DEMIURG.  Vom fi mulţi cu tine, mulţi, mulţi tineri din Roman.

(Citeşte piesa de Teatru Forum FLASH ŞI DE LA CAPĂT)

TEATRU FORUM

PHOTOVOICE


           EVALUARE . DISEMINARE

 

Īn data de 15 iunie s-a īncheiat proiectul european JOURNALISTE SANS FRONTIERES, proiect european finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret īn acţiune.

Activităţile propriu-zise s-au derulat īn perioada 07 – 28 aprilie 2011, pe un traseu de-a lungul căruia erau jalonate mari muzee care aveau ceva de spus participanţilor despre tema mare a proiectului: istoria conceptului de democraţie, cu o investigare a acestuia īn vederea realizării de către tineri a unei documentări pentru elaborarea a 5 minifilme pe această temă. Am elaborat acest proiect plecānd de la ideea că a cunoaşte cu adevărat istoria implică o opţiune civică viitoare. Tinerii participanţi īn acest proiect au devenit mesageri ai acestei istorii, pe care au investigat-o cu pasiune şi responsabilitate, către colegii lor de generaţie, amintindu-le de faptul că ISTORIA SE REPETĂ, DAR SE POATE INTERVENI.

(Citeşte mai mult)


Copyright 2010 - CLEPSIDRA Roman - Design by Iulian Ostafe